John K. Raustein


(Click icon to download PDF...)

Katalog fra utstillingen Wireless.

Utstillingen Wireless rommer eksperimentell tekstilkunst som oppfordrer publikum til både å diskutere og delta. En fellesnevner for kunstverkene er mangfold i materialbruk og uttrykk. Wireless består av større installasjoner, kunstverk brettet av stoff, laserkutting, dansende blomster og kunstverk satt sammen av mange ulike materialer.

Utstillingen er produsert av Norske Kunsthåndverkere (NK) og kuratert av Sari Syväluoma, som har invitert ni tekstilkunstnere fra Norge og Norden. – Denne utstillingen handler om kunst som drøfter sin egen eksistens. Kunstnerne benytter elementer fra hverdagen i sine kunstverk. Mangfold i materialbruk og friske teknikker er en fellesnevner for kunstverkene. Utstillingen viser at samtidens tekstilkunstnere kan forvandle tråden fra tradisjonelle teknikker og materialer over til metall, lys, glass og resirkulerte "waste" materialer. Brukte klær og gamle forlatte tekstiler kan ofte benyttes og omformes til kunstverk.

Kunstnerne som er invitert til utstillingen har alle en akademisk tekstilbakgrunn, og i deres kunstverk er "tråd" både et synlig element og en metafor. To av deltakerne er i ferd med å fullføre sin master ved Kunsthøgskolen i Bergen. Regien Cox fra Norge har brodert deler av universet på en sementblander, forteller kurator Sari Syväluoma. Hun er selv en prisbelønnet tekstilkunstner og designer, MA, født i Finland og bosatt i Norge siden 1994. Deltakere fra Norden: Ulrika Berge (SE), Moosa Myllykangas (FI) og Anne Fabricius Møller (DK). Deltakere fra Norge: Regien Cox, Ingrid Aarset, Sidsel Palmstrøm, John K. Raustein, Kiyoshi Yamamoto Farias (MA-student) og Mirjam Raen Thomassen (MA-student).

Wireless ble vist på Vestfold Kunstsenter, Kunstnersenteret i Buskerud og Østfold Kunstnersenter i 2013