John K. Raustein

Flammer i fredens dal II 39/80 2013.
Skulptur
Tekstil og treverk. 250 x 250 x 160 cm
Foto:Øystein Thorvaldsen
Uten tittel (Mellomverk ) 2013
Innrammet tekstilcollage 36 x 27 cm. Foto: Øystein Thorvaldsen.
Uten tittel (Husflidfellen og andre feller) 2013
Installasjon. Tekstil og treverk Foto: Øystein Thorvaldsen
Uten tittel(Juvel #4)
Foto: Øystein Thorvaldsen
Uten tittel (Mellomverk) a.t.k 2013
Innrammet tekstilcollage 46 x 36cm Foto: Øystein Thorvaldsen
Hemmeligheter uten sammenheng, 2013
Fra utstillingen Portretter, bløte juveler og annet fandenskap, på Akershus Kunstsenter, Lillestrøm 2013.
Veggbasert installasjon. Tekstil, metallnagler 160 x 160 cm. Uten tittel (Mellomverk) Innrammet tekstilcollage 36 x 27 cm.

Fra Pressemeldig: John K. Raustein har kalt sin utstilling for Portretter, Bløte Juveler og Annet Fandenskap, og inviterer inn i en barokk, fargerik og frodig verden. Ved hjelp av forskjellige teknikker som broderi, maskinsøm, bretting, knyting, roulour og drapering skaper han tekstile objekter og installasjoner. Gjennom mangfoldige gjentakelser bygger Raustein opp store volumer som får en nærmest overdådig karakter. Disse kan utfordre vår oppfatning av det forførende og det frastøtende. I verkene på denne utstillingen holdes de myke stoffene oppe av funksjonelle rammer i tre, og en dualitet og kontrast synes å oppstå i møtet mellom disse elementene.
I de innrammede tekstilcollagene trekkes overskuddsmaterialet fra installasjonene inn i nye, selvstendige arbeider. Under tittelen Mellomverk refererer de til et stykke prydarbeid, som ofte er kniplet, brodert eller heklet og innsatt som pynt mellom to stykker tøy. Rausteins verker springer ut av hans fascinasjoner i både barndom og voksenlivet. De er tilegnet mange av hans forbilder i livet og kunsten.
Foto: Øystein Thorvalsen