John K. Raustein

Hildegunn Eggen, Synnøve Fossum Eriksen, Maria Omarsdottir Austgulen og Marianne Meløy. Foto: Endre Forbord

Sanger for bortkomne dager -og grønn tusj

Naivt og inderlig på samme tid. Her er store forsøk og høye fall. Forestillingen baseres på Kim Hiorthøys bok fra 2002, nå tolket inn i 2022.

«Dette er deilig, sa Line. Hun smilte og sukket og begynte å smelte. Hun ble helt myk og falt langsomt sammen på gulvet og fløt utover. Hun fylte mer enn man skulle tro, ut fra hvordan hun så ut i fast tilstand. Jeg ble redd og ropte på Roar. Han kom inn i rommet var rolig som alltid, kokk som han er.»

Denne forestillingen tar utgangspunkt i Kim Hiorthøys nå 20 år gamle bok Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig. Det er ettertenksomt og absurd, lyst og mørkt – og i dette spennet høres en stemme som utfordrer vår evne til å nå hverandre.

Olav Myrtvedt skal lage scenografi og kostymer. Han er tidligere kjent for Trøndelag Teaters publikum fra oppsetninger som Mio, min Mio og Fruen fra havet. Med seg har han den anerkjente tekstilkunstneren, John K. Raustein. Med sine monumentale, tekstile installasjoner utfordrer han tekstiltradisjonens muligheter.

På scenen står et sterkt lag med kvinnelige skuespillere, Hildegunn Eggen, Synnøve Fossum Eriksen, Maria Omarsdottir Austgulen og Marianne Meløy.

Les mer