John K. Raustein

Gustavsbergs Konsthall Revisited

Stolt og glad for å være en del av denne utstillingen på Gustavsberg Kunsthall som ligger utenfor Stockholm.

I år fyller Gustavsbergs Konsthall tio år. Vi firar det med att blicka både bakåt och framåt med utställningen Gustavsbergs Konsthall Revisited, som utgår från konsthallens olika skepnader och gör nedslag i dess historia.

Utställningen öppnar lördagen den 3 juni.
Curator är Carin Kallenberg.

Medverkande konstnärer: Sanna Lindholm, Anton Alvarez, Bella Rune, Lionel T Dean ,Sam Jacob Studio och John K Raustein,

Som utställningsplats har Gustavsbergs Konsthall etablerat sig som ett betydande rum för samtida konsthantverk. På vägen har konsthallens utställningssalar uppträtt i många olika skepnader – som ställföreträdande verkstad, offentlig plats, lägereld, drömlandskap, maskin, hem och skyltfönster. Den fortsätter att hela tiden husera experiment som på olika sätt låter besökaren möta konsthantverk. Vad som visas är inte bara föremål utan också de rum som konsthantverket skapar – och skapas i.

Som ett komplement till utställningen presenteras också ett "framtidsarkiv" som består av råmaterialet till morgondagens konsthantverk. Alla medverkande från tidigare utställningar under de gångna tio åren har bjudits in att skicka en liten bit av något de arbetar med just nu. Fragment, spill, råvara eller tankefrön, som tillsammans kan visa den mångfald av uttryck som tagit plats på Gustavsbergs Konsthall. Men också ge en försmak av vad som är på gång att bli till härnäst.

I samband med utställningen ger vi ut en bok med samma namn, Gustavsbergs Konsthall Revisited, med nyskrivna essäer och ett rikt bildmaterial från de utställningar som konsthallen producerat och visat.

Utstillingsperiode: 3. juni -17. september 2017

Les mer

min deltagelse i utstillingen har mottatt støtte fra: Norwegian Crafts and Ministry of Foreign Affairs