John K. Raustein

Gustavsbergs Konsthall Revisited

Velkommen til vernissage lørdag 3. juni kl 13- 16


I år fyller Gustavsbergs Konsthall 10 år. Det firar vi med utställningen Gustavsbergs Konsthall Revisited, och release av boken med samma namn.
This year Gustavsbergs Konsthall celebrates its tenth anniversary with an exhibition entitled Gustavsberg Konsthall Revisited together with a book with the same title.

Välkommen till vernissage: 3 juni kl 13.00-16.00.
Invigning kl. 14.00 av Maj Sandell och Agneta Linton.
Welcome to the opening: 3 June, 1-4 pm.
Opening speech at 2 pm by Maj Sandell and Agneta Linton.

Som utställningsplats har Gustavsbergs Konsthall uppträtt i många olika skepnader: som ställföreträdande verkstad, offentlig plats, lägereld, drömlandskap, maskin, hem och skyltfönster. Konsthallen fortsätter att hela tiden husera experiment som på olika sätt låter besökaren möta konsthantverk. Vad som nu visas i jubileumsutställningen är därmed inte bara föremål utan också de rum som konsthantverket skapar – och skapas i.

Utställningen Gustavsbergs Konsthall Revisited varvar återbesök från tidigare utställare med konstnärer som visar sina verk i Gustavsberg för första gången. Vi hälsar Anton Alvarez, Bella Rune och John K Raustein välkomna tillbaka, medan Sanna Lindholm, Sam Jacob Studio och Lionel T Dean ställer ut hos oss för första gången.

Som en del av utställningen presenteras även ett Framtidsarkiv; råmaterialet till morgondagens konsthantverk. Alla medverkande från tidigare utställningar har bjudits in att bidra med en liten bit av något de arbetar med just nu – fragment, spill, råvara eller tankefrön – som tillsammans visar den mångfald av uttryck som tagit plats i Gustavsbergs Konsthall – men också ger en försmak av vad vi ännu inte har fått se.

Boken Gustavsbergs Konsthall Revisited som släpps i samband med utställningen rymmer ett rikt bildmaterial från de utställningar som Gustavsbergs Konsthall producerat och visat mellan 2007 och 2017, åtföljda av nyskrivna texter av Lars Göran Karlsson, Sabrina Gschwandtner, Andreas Nobel, Carin Kallenberg och Jenny Leonardz.

Curator: Carin Kallenberg
Utställningsarkitekter: Aron Fidjeland och Jakob Wiklander
Grafisk form (bok, affisch): Lisa Olausson

Utställningen pågår till 17 september 2017.