John K. Raustein

Detalj Herbarium

GUSTAVSBERGS KONSTHALL REVISITED – 10-årsjubileum

Meverkande: Anton Alvarez, Bella Rune, John K Raustein, Sanna Lindholm, Sam Jacob Studio och Lionel T Dean

I år fyller Gustavsbergs Konsthall 10 år och det firar vi med utställningen och boken Gustavsbergs Konsthall Revisited. I texter och i utställningen ser vi både tillbaka och blickar framåt.

Som utställningsplats har Gustavsbergs Konsthall uppträtt i många olika skepnader: som ställföreträdande verkstad, offentlig plats, lägereld, drömlandskap, maskin, hem och skyltfönster. Konsthallen fortsätter att hela tiden husera experiment som på olika sätt låter besökaren möta konsthantverk. Vad som nu visas i jubileumsutställningen är därmed inte bara föremål utan också de rum som konsthantverket skapar – och skapas i.

Utställningen Gustavsbergs Konsthall Revisited varvar återbesök från tidigare utställare med konstnärer som visar sina verk i Gustavsberg för första gången. Vi hälsar Anton Alvarez, Bella Rune och John K Raustein välkomna tillbaka, medan Sanna Lindholm, Sam Jacob Studio och Lionel T Dean ställer ut hos oss för första gången.

Som en del av utställningen presenteras även ett Framtidsarkiv; råmaterialet till morgondagens konsthantverk. Alla medverkande från tidigare utställningar har bjudits in att bidra med en liten bit av något de arbetar med just nu – fragment, spill, råvara eller tankefrön – som tillsammans visar den mångfald av uttryck som tagit plats i Gustavsbergs Konsthall – men också ger en försmak av vad vi ännu inte har fått se.

Curator: Carin Kallenberg Utställningsarkitekter: Aron Fidjeland och Jakob Wiklander
Grafisk form (bok, affisch): Lisa Olausson

Utställningen pågår till 17 september 2017.


Oversiktsbilde fra utstillingen Gustavsbergs Konsthall Revisited