John K. Raustein

Tidsskriftet Kunsthåndverk

Årgang 39/Nr 151/Utgave 1, 2019 med tekstilt fokus!!

Stolt og glad for at et verk fra min utstilling bort fra vinduet og inn i lyset på Trøndelag senter for samtidskunst høsten 2018 pryder Årets første utgave av Tidsskriftet Kunsthåndverk. Verket vil også være en del av utstillingen Når alt faller på plass på Kunstnerforbundet.

Her kan du lese intervjuer og tekster om og av bl.a. Helene Duckert og Elise Storsveen, Elisabeth Haarr, Pearla Pigaos og Kjersti Solbakkens tekst om meg, som er basert på samtale på Trøndelag senter for samtidskunst høsten 2018 og i mitt atelier på Frysja i vinter.


Polstret omsorg i ensfarget metervare

Det skjer noe med rommet hver gang John Raustein inntar det. Han polstrer arkitekturen, draperer alle vegger og akustikken dempes. Omgivelsene blir beroligende på grensen til det kvelende. Tekstile bilder og former trer gradvis frem. Det føles som en litt for klam klem, som et utpust som kommer litt for sent, eller et bilde på netthinna du aldri blir kvitt. I hans omfattende utstillingstriologier syr han seg sting for sting gjennom en verden hvor språket ikke strekker til.

Tekst av Kjersti Solbakken

Les teksten i sin helhet i tidsskriftet Kunsthåndverk, årgang 39/Nr 151/Utgave 1, 2019

Tidsskriftet vil være i salg fra 14. mars.

Løp å kjøp!!