John K. Raustein

Diatribe #3 kritikersamtaler og samtaler om kunst

Velkommen til Diatribe #3 som finner sted 5. september kl. 17.00 på Oppland Kunstsenter i Lillehammer!

Kritikersamtalen tar utgangspunkt i de to inneværende utstillingene på kunstsenteret; Flytende feste med John Raustein og Inner Gaze med Sofia Karyofilis, samt Raw Clay Project med Hyangjong Oh, Nari Kwon og Torbjørn Kvasbø ved Ringebu Prestegard. Samtalene er åpne for publikum. Lars Sture (kurator for Norwegian Crafts), Eline Bjerkan (kunstkritiker Artscene Trondheim) og Lars Elton (kritiker og frilansjournalist) sitter i panelet. Janeke Meyer Utne (kunsthistoriker og konservator ved Lillehammer Kunstmuseum) er samtaleleder.

Diatribe #3 kritikersamtaler og samtaler om kunst i Oppland presenterer et skiftende panel av kritikere og skribenter som samtaler om utstillinger de alle har sett og blitt invitert til å reflektere rundt. Denne muntlige formen for kritikk synliggjør at kritikerens synsvinkel er en av mange mulige, og åpner for motstridende lesninger og direkte meningsbrytning. Intensjonen er at både kritikere og publikum får noe å bryne seg på, i form av intellektuelle dypdykk, kritisk refleksjon og inspirerende tankesprang.

Arrangementene er åpne for publikum, og det er fri inngang.

Diatribe er initiert av Oppland kunstsenter, Harpefoss Hotell, Glasslåven, Lillehammer Kunstmuseum, og Elephant Kunsthall, og er støtte Norsk Kulturråd.